31 augusti

Sista augusti idag då.
Det verkar som om det blir en september-bebis i alla fall!! Yes! Eller, ja, det hade ju inte gjort något om den kom i augusti, vi längtar ju efter dig! Men eftersom Fabian kom i vecka 36+3 så var vi många som trodde att denna skulle bli en augusti-bebis, men så blir det tydligen inte och det tycker jag är bra för vi känner nämligen ingen som vi uppvaktar i september, i augusti däremot är det några stycken (Lars, 2 av mina kusiner, morfar bla).
När vi väntade Fabian tyckte vi det jättebra att han var beräknad den 14 maj, för i maj känner vi bara Ullis som vi grattar. Men Fabian tyckte annorlunda. Han ville ut mitt i värsta tårtveckan för vår del.. (Ronja 1 april, Lina 17 april, mamma (och Fabian) 20 april, Emelie och farmor den 23 april)
Hösten överlag är en lugn fylla år period för oss. De flesta i både min och Peters släkt fyller mellan januari och april.

Vecka 39 (38+0) i morgon... =)

Igår kom två nya ord. Eller nygamla kanske man ska säga. Nu säger han de riktiga orden och inte Fabians ord:

"Acka mas" blev igår "Akcka maten"
"Blös janne" är numera "blöta janne"

Ja, och det betyder ju tack för maten och och blöta kalsonger.


/Emilia

39,8 graders feber

Idag ringde dagis och sa att Fabian hade feber när han vaknade efter middagssovningen, så det blev till att hämta honom tidigare idag. Mamma lilla kille!

I natt var första natten som Fabian sov utan blöja. Det skedde en halv olycka på morgonen, men annars var han torr hela natten. Gud va fort han växer!! Jag hinner inte med! I morgon står du säkert på garageuppfarten och trimmar moppen och visslar efter tjejer som går förbi.. NEJ! Inte än på ett tag hoppas jag!

Igår blev det en promenad på ca 5 km.. Känns i kroppen vill jag lova. Gick faktiskt upp och ner för halva snickarbacken 2 ggr i hopp om att bli igångsatt. Men det gjorde jag i onödan verkar det som.. Hehe.


Vecka 37 (36+0)

Åååh, kan du inte komma ut snart lilla vän? Vi vill träffa dig ju!

Har inte promenerat mer än vanligt idag, men f*n så mycket ondare än vanligt har jag.. Gick som vanligt med Fabbe till dagis. Gick senare och hämtade honom och därefter till mamma och pappa och drack kaffe.. Sen.. Sen kom det onda. Har knappt kunna gå alls sen dess. Det är fogarna som ställer till det.
*Kikar ner på magen*
Så nu är det dags att sluta plåga mamma. Kom ut!

Känner att jag är väldigt gnällig just nu men det går ju över. Snart förhoppningsvis.

Sjunkit?

Nu tror jag verkligen att bebis har sjunkit ner i magen. Jag har ju sovit på soffan den senaste veckan för att det har varit bättre lutning att ligga i så att jag har kunnat andas lättare. Men i natt sov jag hela natten (förutom ca 5 vändor till toaletten) i min säng! På bara EN kudde dessutom! Vilken lyx det kändes som! Vaknade en gång tillockmed och låg på rygg! När gjorde jag det senast?! (vände mig direkt såklart eftersom jag inte bör ligga på rygg)

Går in i vecka 37 (36+0) på onsdag och Fabbe föddes ju i vecka 36+3... Så mot min vilja har ju denna längtan kommit redan nu.. Bara för det så går jag väl över tiden 2 veckor.. Nä, det tänkte jag minsann inte göra!


Mammas kille 5 dagar gammal, ligger och "solar" på BB-Västerås

En bra dag

Känner nu att gårdagens inlägg lät nog värre än vad det var. Vilket är skönt. Jag är ju självklart superglad att han faktiskt hellre vill ha kalsonger än blöja nu och han är duktig att gå på pottan också. Han kan ju inte vända på en femöring och bli blöjfri på några dagar direkt.. Aja, nog om detta. Vissa dagar är sämre än andra, så är det bara!

Har nyss kommit hem från mamma och pappa. Vi fick mat där. Massa musig "plock-mat" som vi så fint kallade det. Potatis, köttbullar, burkskinka, räkor, ölkorv, räkröra, gurka, tomat mm. TACK!

I förmiddags tog familjen Jansson en promenad i gravid-takt till Snickarbacken, där herrn i huset, dvs Peter, löpte upp och ned för halva backen 5 ggr. Var sugen att traska upp en vända jag med, men en vecka till får jag nog hålla mig.. ;)

Babyboom i släkten nu förresten. I midsommras fick Peters bror och hans fru en liten tjej, nu i veckan fick hans morbror och hans fru en liten tös och idag fick hans kusin en pojke. Snart är det vår tur!!

 Mammas lilla linslus!


...

Hur gör man pottan spännande igen?
I början tyckte F att det var superkul att kissa på pottan. Han gick dit själv och satte sig och gjorde det han skulle. Men nu är det helt tvärt om. Han vill absolut inte gå på pottan och definitivt inte använda blöja.. Han har själv talat om att "Tinte böllen. Ambis böllen" (Inte blöjan. Bebisens blöja).
Det känns som om de senaste dagarna har vi bara bråkat om den där förb*nnade pottan.. =( Och eftersom Peter jobbar så är det ju mestadels bara jag som tjatar.. Så nu får jag tvätta massa blöta kalsonger istället. Men det är ju mitt fel...
Min ork är spårlöst försvunnen. Jag är nog stans häxa i folks ögon, men jag orkar verkligen inte. Sitter nu med tårarna rullandes efter kinderna. Jag är hemsk. Det är nog mig Fabian är rädd för. Inte pottan.

En riktig helvetes jävla piss dag är vad det är!!


Blöjfri kille.

Kokar bebissoppa..
Bestående av
2 nappar
5 nappflaskor med tillhörande sugnapp
ca 2 liter vatten


Koka i 5 minuter, skölj av och låt svalna. Redo att användas!



Nu är det inte roligt längre att vänta barn. Jag vill ha vår bebis här, NU!
Har sovit på soffan från femtiden ungefär de två senaste nätterna. Jag kan verkligen inte somna i vår säng. Men i soffan somnar jag på 2 röda sekunder.

Var hos BM idag. Allt såg fint ut som vanligt. Mitt järnvärde hade stigit till 122, fast jag slutat med järntabletterna (pga dålig mage).
Hjärtljuden låg på 135, första gången som det var "pojkljud".
SF-måtter var 32, dvs precis på "normal" strecket och längs min egna kurva.

Fabian var på dagis idag för första gången efter sommarlovet. UTAN blöja dessutom. Andra blöjfria dagen (bortsett från middagssovningen men det var torrt när han vaknade). Mammas STORA KILLE!

I morn tänkte jag försöka ta en lite promenad med syster när jag hämtat Fabian och henne från dagis. Det är inte alla som hämtar sin storasyster på dagis inte ;).

Veckans meningar

"Blåmbä blå, tinte gu"
Fabian berättade för mamma att blåbären var blåa, inte gula..

"Aban to lillen"
Fabian är stor kille nu. (Han ska ju gå på pottan istället för att ha blöja.)

"Nina tuta fan!"
Moster Lina råkade svära när hon befann sig i samma rum som en tvåårings öron. Det skulle hon minsann sluta upp med.

Mammas lilla prins!
I natt har han sovit hos mina föräldrar. Man tycker att det ska bli så skönt att slippa höra "Mamma kom! Mamma titta! Mamma, mamma, MAMMA!!"
Men när man väl slipper det, så saknar man det!

Nu slutar jag skriva och går och hämtar hem lillfisen!!


Blåbär och vinbär

Japps, Det tänkte jag ägna mig åt idag- bärplockning. Inte supermycket hade jag tänkt mig, det pallar nog inte min kropp. Men så det räcker att ha på våfflorna i em och i sockerkakorna jag tänkte baka idag. Har tänkt länge att jag ska baka något, men inte fått baken ur vagnen och gjort det.

Nu är det tungt att vara med barn.. Grinar för ingenting, har noll tålamod, ont överallt, Peters parfym mår jag illa av mm. Ni vet sånt där smått som bli stort?
Tur att det bara är 6 veckor kvar till BF. Förhoppningsvis går bebis i Fabians fotspår och kommer lite tidigare, men vill inte hoppas allt för mycket så väntan blir längre...


Mina älsklingar
Längtar tills i morgon, då ska Fabian sova hos mamma och pappa. Skönt för både honom och oss.
Det blir vår sista egentid innan bebislandning och Fabian slipper sina tjatiga föräldrar ett tag.. ;)

/Emilia

"Schhh! Pappa soser!"

Ja, det var precis det min yrvakna lille son kom och sa till mig när jag satt och nynnade med i musiken vid datorn igår kväll. Barn är väl underbara?!
Just nu är Fabian inne i en sån underbar period. Han snackar på som bara den, men det är nog bara jag och Peter som förstår vad han säger. Och det är nya ord och uttryck som kommer varje dag.
Igår satt jag och grät enbart för att jag var trött så kommer lillprinsen med sin allra lenaste lilla röst: "Mamma... Duu.." Det är ju precis så vi säger när han ramlar eller liknande. "Duu.. Kom till mamma"

Mammas älskade PRINS <3

Ledig

Nu har min kropp sagt ifrån rejält så nu är det slutjobbat för min del. Nu ska jag försöka vila fram till förlossningen. Eller ja, vila.. Går det med ett yrväder på 2,5 år hemma..? Återstår att se ;)

Idag fyller min svåger, Lars, 31 år. Stort grattis!
Var i Strömsholm på Jazzens mseeum och såg/lyssnade på Kalle Moraeus och Bengan Jansson. Riktigt bra! Synd bara att det regnade mot slutet av konserten.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med min man och försöka vara vaken en liiiten stund till innan jag tillåter mig själv att somna. Ni vet, den oskrivna regeln- Inte gå och lägga sig före klockan 21.

Simma lugnt! /Mille

RSS 2.0